Zöldborsóleves vajasgaluskával

Hozzávalók:

2-3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
kb. 1/2 kg borsó
delikát
fehérbors
cukor
1 db tojás
Elkészítés:
A sárgarépát, fehérrépát borsó nagyságúra vágjuk, majd a borsót vajon megpároljuk és hozzátesszük a répákat. Felöntjük vízzel és ízesítjük delikáttal, fehérborssal, sóval, cukorral. Ezután egy kevés lisztet teszünk hozzá. Szétválasztunk egy tojást, a fehérjét habbá verjük, majd egy kevés vajjal összedolgozzuk a sárgáját és hozzáadjuk a lisztet és a fehérjét. Kiformázzuk a galuskát és petrezselymet is adhatunk hozzá. Végül beletesszük a levesbe, majd kb.2 perc múlva lekapcsoljuk.
Sok sikert!:)

Leave a Reply


− egy = 7

Itthun.hu Toplista Toplista