Szénhidrátszegény cordon bleu

Hozzávalók:

2 nagy kicsontozott egész csirkemell
40 dkg kecskesajt
25 dkg spenót (megmosva, felaprítva)
1 ek olívaolaj
1 konzerv articsóka kockákra vágva
2 ek fekete magozott olajbogyó
1 ek borecet
1 dl tyúkhúsleveslé (kockából)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Elfelezzük a csirkemelleket, majd egy-egy mellet vízszintesen bevágunk, de nem vágjuk át teljesen. Besózzuk és borsozzuk a szeleteket majd kecskesajtot és spenótot teszünk rájuk. Szorosan összecsavarjuk a szeleteket átkötözzük spárgával és összetűzzük a húsok mindkét végét egy-egy fogpiszkálóval. Forró olívaolajban megsütjük a húsokat. Az articsókát, olajbogyót, ecetet egy serpenyőbe tesszük és 2 percig sütjük amig az ecet java része elpárolog.A csirkehúslevest a zöldségekre öntjük és lefedjük fedővel. 12 percre az előmelegített sütőbe tesszük a megpirított és felgöngyölt csirkehúst. Amikor kész leszedjük róla a spárgát, amivel összekötöttük és felszeleteljük. Articsókával tálaljuk. Sok sikert! :)

Leave a Reply


négy − 2 =

Itthun.hu Toplista Toplista