Nyári saláta cseresznyével

Hozzávalók:

8 szál zöld spárga
só, bors
1ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
80g salátalevél
12-16 fej friss rókagomba
1 tk vaj
10 szem cseresznye
zsályalevél
kapor
Elkészítés:
A spárgát megmossuk, mérettől függően alsó harmadát meghámozzuk fás alját pedig levágjuk. Bő sós vízbe tesszük 2-4 percre, majd jéghideg vízzel lehűtjük. Ezek után 10 percig sóban, borsban balzsamecetben és olívaolajban pácoljuk. A zsályaleveleket rövid ideig vajban pirítjuk közben folyamatosan forgatjuk őket. A spárgát kivesszük a pácból összeforgatjuk a salátalevelekkel majd elrendezgetjük egy salátás tálon. Hozzáadjuk a rókagombát, cseresznyét majd díszitjük az egészet kaporral. Varázslatosan finom! Sok sikert! :)

Leave a Reply


2 + négy =

Itthun.hu Toplista Toplista