Nyári saláta cseresznyével
Hozzávalók:
8 szál zöld spárga só, bors 1ek balzsamecet 2 ek olívaolaj 80g salátalevél 12-16 fej friss rókagomba 1 tk vaj 10 szem cseresznye zsályalevél kapor Elkészítés: A spárgát megmossuk, mérettől függően alsó harmadát meghámozzuk fás alját pedig levágjuk. Bő sós vízbe tesszük 2-4 percre, majd jéghideg vízzel lehűtjük. Ezek után 10 percig sóban, borsban balzsamecetben és olívaolajban pácoljuk. A zsályaleveleket rövid ideig vajban pirítjuk közben folyamatosan forgatjuk őket. A spárgát kivesszük a pácból összeforgatjuk a salátalevelekkel majd elrendezgetjük egy salátás tálon. Hozzáadjuk a rókagombát, cseresznyét majd díszitjük az egészet kaporral. Varázslatosan finom! Sok sikert!