Négy lapos krémes
Hozzávalók
tészta: 500g liszt 100 g vaj vagy margarin 150g cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 dl tej 1 tasak szalakáli 2 tojás Krém: 6 tojás 3 tasak csokoládé ízű pudingpor 300 g púpozott evőkanál porcukor 12 dl tej 150 g vaj Elkészítés: A szalakálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk és alaposan belisztezett deszkán egyenként késhegyvastagságű lapokat nyújtunk. A lapokat vajjal kikent sütőlemezen vagy tepsi hátán megsütjük. A 6 tojássárgából, pudingporból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, még melegen belekeverjük a vajat és a tojások felvert habját. A krémmel megtöltjük a tésztalapokat és ha kihűlt a sütemény, tetejét vaníliás cukorral hintjük meg. Másnap szeleteljük négyzet alakú szeletekre! Sok sikert!:)