Négy lapos krémes

Hozzávalók

tészta:
500g liszt
100 g vaj vagy margarin
150g cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tej
1 tasak szalakáli
2 tojás
Krém:
6 tojás
3 tasak csokoládé ízű pudingpor
300 g púpozott evőkanál porcukor
12 dl tej
150 g vaj
Elkészítés:
A szalakálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk és alaposan belisztezett deszkán egyenként késhegyvastagságű lapokat nyújtunk. A lapokat vajjal kikent sütőlemezen vagy tepsi hátán megsütjük. A 6 tojássárgából, pudingporból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, még melegen belekeverjük a vajat és a tojások felvert habját. A krémmel megtöltjük a tésztalapokat és ha kihűlt a sütemény, tetejét vaníliás cukorral hintjük meg. Másnap szeleteljük négyzet alakú szeletekre!
Sok sikert!:)

Leave a Reply


4 + hat =

Itthun.hu Toplista Toplista