Mákos guba
Hozzávalók:
8 db szikkadtabb kifli
2 dkg margarin
1 dkg vaníliáscukor
citrom 6 dl tej
15 dkg darált mák
Elkészítés: A tejben felolvasztjuk a vaníliáscukrot és a margarin felét. A kifliket kis szeletekre vágjuk és rájuk locsoljuk a tejet. A darált mákhoz egy kis reszelt citromhéjat keverünk, majd óvatosan keverve ezt is hozzáadjuk a kiflifalatokhoz. A maradék margarinnal kikenünk egy tepsit vagy jénait, belerakjuk a mákos kiflifalatokat, majd előmelegített, középmeleg sütőben 10 percig sütjük. Kockákra vágva melegen tálaljuk, és akkor a legfinomabb ha vanília pudingot készítünk hozzá.
8 db szikkadtabb kifli
2 dkg margarin
1 dkg vaníliáscukor
citrom 6 dl tej
15 dkg darált mák
Elkészítés: A tejben felolvasztjuk a vaníliáscukrot és a margarin felét. A kifliket kis szeletekre vágjuk és rájuk locsoljuk a tejet. A darált mákhoz egy kis reszelt citromhéjat keverünk, majd óvatosan keverve ezt is hozzáadjuk a kiflifalatokhoz. A maradék margarinnal kikenünk egy tepsit vagy jénait, belerakjuk a mákos kiflifalatokat, majd előmelegített, középmeleg sütőben 10 percig sütjük. Kockákra vágva melegen tálaljuk, és akkor a legfinomabb ha vanília pudingot készítünk hozzá.
Sok sikert!