Madártej

Hozzávalók:

1,5 l tej
1 csomag vaníliáscukor (lehet másfél is, így még finomabb)
2 evőkanál liszt
4 tojás
15 dkg cukor
Elkészítés:
 A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral jó kemény habbá verjük,  ezután egy nagy edényben tejet forralunk. A felvert habból kis galuskákat szaggatunk evőkanállal, ezeket a tejbe tesszük ( egyszerre csak keveset).Fontos, hogy ne forrjon a tej! A galuskák mindkét oldalát főzzük egy kicsit.( takaréklángon). Egy másik tálba kiszedjük a kész madarakat. :) Ezután elkészítjük a vaníliástejet. A tojások sárgáját 2 dl tejjel, a cukorral és a liszttel alaposan elkeverjük. 
A tejet a vaníliáscukorral felforraljuk és apránként, forrón a tojássárgákhoz öntjük folyamatos kevergetés mellett.
 Az edényt visszatesszük a tűzre és kislángon, folytonos kevergetés mellett addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Forrnia nem szabad!
Levesszük a tűzről és lehűtjük, mert hidegen fogyasztjuk. Sok sikert! :)

 


Leave a Reply


3 + hét =

Itthun.hu Toplista Toplista