Madártej
Hozzávalók:
1,5 l tej 1 csomag vaníliáscukor (lehet másfél is, így még finomabb) 2 evőkanál liszt 4 tojás 15 dkg cukor Elkészítés: A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral jó kemény habbá verjük, ezután egy nagy edényben tejet forralunk. A felvert habból kis galuskákat szaggatunk evőkanállal, ezeket a tejbe tesszük ( egyszerre csak keveset).Fontos, hogy ne forrjon a tej! A galuskák mindkét oldalát főzzük egy kicsit.( takaréklángon). Egy másik tálba kiszedjük a kész madarakat. Ezután elkészítjük a vaníliástejet. A tojások sárgáját 2 dl tejjel, a cukorral és a liszttel alaposan elkeverjük.A tejet a vaníliáscukorral felforraljuk és apránként, forrón a tojássárgákhoz öntjük folyamatos kevergetés mellett.
Az edényt visszatesszük a tűzre és kislángon, folytonos kevergetés mellett addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Forrnia nem szabad!
Levesszük a tűzről és lehűtjük, mert hidegen fogyasztjuk. Sok sikert!