Zserbó

Hozzávalók:

35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg + 2 ek porcukor
1 tojás
1 dl tej
1 dkg élesztő
1 tortabevonó
csipetnyi sütőpor
baracklekvár
1 ek olaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és elmorzsoljuk benne a vajat. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a 15 dkg porcukrot és 1 ek olajat. A tésztából 3 gombócot készítünk. Az elsőt akkorára nyújtjuk, mint a tepsi és beleterítjük, megkenjük a baracklekvárral, majd megszórjuk porcukorral elkevert dióval. Ezután ráterítjük a 2. kinyújtott tésztalapot és megszurkáljuk egy villával. Ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. A 3. tésztalappal betakarjuk az egészet, megszurkáljuk majd 1 óráig hagyjuk kelni. Ezután előmelegített sütőben készre sütjük. ( kb. fél óra). Közben megolvasztjuk a tortabevonót és ráöntjük a kész süti tetejére. Kb. fél nap kell hozzá, hogy megdermedjen és szépen lehessen vágni!
Sok sikert!:)

Leave a Reply


+ 7 = nyolc

Itthun.hu Toplista Toplista