Joghurtos gyümölcstorta

Hozzávalók:

Tésztalaphoz:

10 dkg darált dió vagy dejó
6 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg darált keksz
10 dkg olvasztott vaj
1 – 1,5 dl tej
Joghurtos masszához:
 2 nagypohár joghurt
5 dkg étkezési zselatinpor
1 kispohár tejföl
8 evőkanál méz vagy porcukor
1 dl víz
ízlés szerint gyümölcs (eper, málna, ananász, meggy stb.)

Elkészítés:

A tésztalaphoz szükséges hozzávalókat összedolgozzuk, összegyúrjuk, majd a tortaformába tesszük. Egy tálban összekeverjük a joghurtot, tejfölt és a mézet vagy a porcukrot. Ezután a zselatinport 1 dl vízben megolvasztjuk és hozzáadjuk a joghurtos krémhez. Az  egészet ráöntjük a tortalapra és ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük. A hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy jól megdermedjen. Sok sikert! :)


Leave a Reply


8 + kettő =

Itthun.hu Toplista Toplista