Gyros tál
Hozzávalók:
4 csirkemell
5-6 db paradicsom
1 kígyóuborka
2 fej lila hagyma
1 fej jégsaláta
gyros fűszerkeverék
Tzazikihez öntethez:
2 dl natúr joghurt( vagy tejföl) fél kígyóuborka 4 gerezd fokhagyma citromlé sóElkészítés:
A húst csíkokra vágjuk és befűszerezzük. A zöldségeket összevágjuk, állni hagyjuk. A tzazikihez az uborkát lereszeljük, kinyomkodjuk és a joghurtottal összekeverjük. Ízesítjük sóval, citromlével és a zúzott fokhagymával. Ezután egy teflonserpenyőben megsütjük kevés olajon a húst, a csirke hamar átsül.Tálalás : körete hasábburgonya. A tányéron elrendezzük a burgonyát, rá a húst,zöldséget és ízlés szerint az öntetet. Sok sikert!