Csirkemell nyári zöldséggel

Hozzávalók ( 4 adaghoz)

1 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 kis cukkini
4 csirkemellfilé
só őrölt bors
2 ek olaj
2 dl tejszín
1/2 kk provence-i fűszerkeverék
1 kk pirospaprika
2 ek reszelt sajt
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit megmossuk, meghámozzuk. Mindkettőt vékony csíkokra vágjuk, vagy durvára reszeljük. A csirkemellfilét megmossuk, megszikkasztjuk, mindkét oldalát besózzuk, megborsozzuk. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne, majd kivesszük. A fokhagymát a visszamaradt olajban megpirítjuk. A zöldségcsíkokat hozzáadjuk, 5 percig kevergetve nem túl puhára pároljuk. A tejszínt, a fűszereket, a paprikát, sót, borsot egy csészében összekeverjük, a zöldséghez öntjük, felforraljuk. A filét a tejszínes zöldségbe visszarakjuk és kis lángon még 5 percig pároljuk. Sajttal megszórjuk és azonnal tálaljuk.
Sok sikert!:)

Leave a Reply


három × 7 =

Itthun.hu Toplista Toplista