Brownie
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
1 doboz vanília jégkrém
17 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 doboz vanília jégkrém
17 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
35 dkg cukor
1,75 dl olaj
1,75 dl olaj
4 tojás
5 csepp vanília aroma
vaj
10 dkg dió
5 csepp vanília aroma
vaj
10 dkg dió
Az étcsokoládét kis darabokra törjük, olajjal keverve vízgőz felett megolvasztjuk.( a víz langyos legyen!)
A tojást a cukorral habosra verjük, és óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az apróra tört diót, a vaníliaaromát. Az egészet jól összekeverjük.
Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma). Akkor jó, ha beleszürünk egy villát és ha egy kis tészta ráragad akkor jó! Tálalás előtt kockákra vágjuk, és a kockákra teszünk egy gombócot a jégkrémből.
A tojást a cukorral habosra verjük, és óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az apróra tört diót, a vaníliaaromát. Az egészet jól összekeverjük.
Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma). Akkor jó, ha beleszürünk egy villát és ha egy kis tészta ráragad akkor jó! Tálalás előtt kockákra vágjuk, és a kockákra teszünk egy gombócot a jégkrémből.
Sok sikert!:)