Vaníliás palacsinta erdeigyümölcs-mártással
Hozzávalók:
A tésztához: 1 tojás 20 dkg liszt csipetnyi só 2 dl tej szódavíz olaj Vaníliakrémhez: 2 tojás 3 dl tej 1 rúd vanília A mártáshoz: 2-3 marék vegyes erdei gyümölcs 1 ek. cukor Elkészítés: A palacsintához a tojásokat felütjük, hozzadjuk a hideg tejet, pici sót, simára keverjük. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd szódavizet. Két tojásból és 3 dl tejből krémet főzünk, ha van otthon tegyünk hozzá vaníliarudat is. A palacsintát töltsük meg vaníliakrémmel, tekerjük fel. Az erdei gyümölcsöt egy evőkanál cukorral egy edényben felhevítjük, amíg a cukor felolvad. A mártást a palacsintára öntjük. Így tálaljuk. Sok sikert!