Vaníliás palacsinta erdeigyümölcs-mártással

Hozzávalók:

A tésztához:
1 tojás
20 dkg liszt
csipetnyi só
2 dl tej
szódavíz
olaj
Vaníliakrémhez:
2 tojás
3 dl tej
1 rúd vanília
A mártáshoz:
2-3 marék vegyes erdei gyümölcs
1 ek. cukor
Elkészítés:
A palacsintához a tojásokat felütjük, hozzadjuk a hideg tejet, pici sót, simára keverjük. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd szódavizet. Két tojásból és 3 dl tejből krémet főzünk, ha van otthon tegyünk hozzá vaníliarudat is. A palacsintát töltsük meg vaníliakrémmel, tekerjük fel. Az erdei gyümölcsöt egy evőkanál cukorral egy edényben felhevítjük, amíg a cukor felolvad. A mártást a palacsintára öntjük. Így tálaljuk. Sok sikert! :)

Leave a Reply


− három = 6

Itthun.hu Toplista Toplista