Valentin-napi puding
Hozzávalók:
1 l tej 16 dkg cukor 1 vaníliáscukor 6 db tojás 30 db kockacukor vagy ennyi kristálycukor 4 evőkanál vízElkészítés:
A tejet a vaníliás cukorral 5-8 perc alatt lassú tűzön felforraljuk, majd kicsit lehűtjük, és beleöntjük az előzőleg felvert tojásokat. A karamelles bevonóhoz a cukrot és a vizet világosbarnára karamellizáljuk. Szív alakú sütőformákat vízzel kiöblítünk, majd belefolyatunk a karamellből a formákba, és hagyjuk megszilárdulni a karamellt. A megkötött karamellre ráöntünk a vaníliás krémből, ezután vízzel félig telt tepsibe tesszük a formákat és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig gőzöljük. A tepsiből csak akkor vegyük ki a formákat, amikor már teljesen kihűltek. Tálalás előtt egy pillanatra forró vízbe mártva borítsuk tányérra. Sok sikert!:)