Valentin-napi puding

Hozzávalók:

1 l tej
 16 dkg cukor
 1  vaníliáscukor
 6 db tojás
 30 db kockacukor vagy ennyi kristálycukor
 4 evőkanál víz
Elkészítés:
A tejet a vaníliás cukorral 5-8 perc alatt lassú tűzön felforraljuk, majd kicsit lehűtjük, és beleöntjük az előzőleg felvert tojásokat.  A karamelles bevonóhoz a cukrot és a vizet világosbarnára karamellizáljuk.  Szív alakú sütőformákat vízzel kiöblítünk, majd belefolyatunk a karamellből a formákba, és hagyjuk  megszilárdulni a karamellt. A megkötött karamellre ráöntünk a vaníliás krémből, ezután vízzel félig telt tepsibe tesszük a formákat és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig gőzöljük. A tepsiből csak akkor vegyük ki a formákat, amikor már teljesen kihűltek. Tálalás előtt egy pillanatra forró vízbe mártva borítsuk tányérra.
Sok sikert!:)

Leave a Reply


3 + öt =

Itthun.hu Toplista Toplista