Töltött káposzta

Hozzávalók:

80 dkg savanyú káposzta
40 dkg darált sertéshús
8 db savanyított káposztalevél
2 fej vöröshagyma
2 kk pirospaprika
5 dkg füstölt szalonna
8 dkg rizs
2 ek liszt
2 ek olaj
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 kk majoranna
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk és hozzáadjuk a darálthúshoz. Majd megpirítjuk a hagymát és a felét a húshoz adjuk. A maradék hagymát elkeverjük 1 kk pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel és hozzáöntjük a savanyúkáposzta feléhez. A darált húshoz hozzáadjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kk pirospaprikát, a majorannát és ízlés szerint borssal és sóval ízesítjük.
 A masszából kis gombócokat formázunk és beletöltjük őket a káposztalevélbe úgy, hogy a levelek széleit behajtjuk és az egészet feltekerjük.
Egy lábas aljára rakjuk a paprikás savanyúkáposztát, erre rakjuk a tölteléket és beborítjuk az egészet a megmaradt savanyúkáposztával.
Lassú tűzön puhára főzzük kb. egy óra alatt. Ezután kiszedjük a töltelékeket és a káposztát úgy berántjuk, hogy olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük 2 dl hideg vízzel és ezt hozzáforraljuk a káposztához. Visszatesszük a töltelékeket és tejföllel tálaljuk!
Sok sikert!:)

One Response to “Töltött káposzta”


Leave a Reply


7 − = öt

Itthun.hu Toplista Toplista