Töltött káposzta
Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta 40 dkg darált sertéshús 8 db savanyított káposztalevél 2 fej vöröshagyma 2 kk pirospaprika 5 dkg füstölt szalonna 8 dkg rizs 2 ek liszt 2 ek olaj 2 dl tejföl 2 gerezd fokhagyma 1 tojás 1 kk majoranna Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk és hozzáadjuk a darálthúshoz. Majd megpirítjuk a hagymát és a felét a húshoz adjuk. A maradék hagymát elkeverjük 1 kk pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel és hozzáöntjük a savanyúkáposzta feléhez. A darált húshoz hozzáadjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kk pirospaprikát, a majorannát és ízlés szerint borssal és sóval ízesítjük. A masszából kis gombócokat formázunk és beletöltjük őket a káposztalevélbe úgy, hogy a levelek széleit behajtjuk és az egészet feltekerjük. Egy lábas aljára rakjuk a paprikás savanyúkáposztát, erre rakjuk a tölteléket és beborítjuk az egészet a megmaradt savanyúkáposztával. Lassú tűzön puhára főzzük kb. egy óra alatt. Ezután kiszedjük a töltelékeket és a káposztát úgy berántjuk, hogy olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük 2 dl hideg vízzel és ezt hozzáforraljuk a káposztához. Visszatesszük a töltelékeket és tejföllel tálaljuk! Sok sikert!:)
itt megleltem amit kerestem, köszönöm