Pulykatekercs zöldségcsíkokkal

Hozzávalók ( 8 adaghoz):

2 nagy sárgarépa
2 cukkini
2 pirospaprika
8 nagyon vékony szelet pulykahús
8 tk bazsalikomszósz
bors
8 hústű
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, a cukkinit meghámozzuk. Mindkettőt hosszában vékony szeletekre vágjuk. Ezeket keresztben félbevágjuk, majd hosszában tovább daraboljuk. A paprikát félbevágjuk, meg tisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
Bőséges sós vizet forralunk. A répadarabokat kb. 2 percig főzzükbenne, majd hozzáadjuk a paprikát, és azzal még egy percig főzzük. Hozzáadjuk a cukkinit és további egy percig főzzük. A vizet leöntjük, a zöldséget hideg vízzel leöblítjük.
A pulykaszeleteket kézzel kissé kinyomkodjuk. Mindegyikre kenünk 1 tk bazsalikomszószt, megsózzuk, meg borsozzuk. A húsokra rátesszük a zöldségcsíkokat, majd felcsavarjuk. Két végét hústűvel rögzítjük. Egy nagy lábosban olajat melegítünk és a tekercseket 15-20 percig közepes lángon aranybarnára sütjük. A vajat egy lábosban felforrósítjuk. Beletesszük a maradék zöldséget, megsózzuk megborsozzuk és a tekercsek mellé tálaljuk.
Sok sikert!:)

Leave a Reply


× kilenc = 18

Itthun.hu Toplista Toplista