Pulykatekercs zöldségcsíkokkal
Hozzávalók ( 8 adaghoz):
2 nagy sárgarépa 2 cukkini 2 pirospaprika 8 nagyon vékony szelet pulykahús 8 tk bazsalikomszósz só bors 8 hústű 2 ek olívaolaj 1 ek vaj Elkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, a cukkinit meghámozzuk. Mindkettőt hosszában vékony szeletekre vágjuk. Ezeket keresztben félbevágjuk, majd hosszában tovább daraboljuk. A paprikát félbevágjuk, meg tisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. Bőséges sós vizet forralunk. A répadarabokat kb. 2 percig főzzükbenne, majd hozzáadjuk a paprikát, és azzal még egy percig főzzük. Hozzáadjuk a cukkinit és további egy percig főzzük. A vizet leöntjük, a zöldséget hideg vízzel leöblítjük. A pulykaszeleteket kézzel kissé kinyomkodjuk. Mindegyikre kenünk 1 tk bazsalikomszószt, megsózzuk, meg borsozzuk. A húsokra rátesszük a zöldségcsíkokat, majd felcsavarjuk. Két végét hústűvel rögzítjük. Egy nagy lábosban olajat melegítünk és a tekercseket 15-20 percig közepes lángon aranybarnára sütjük. A vajat egy lábosban felforrósítjuk. Beletesszük a maradék zöldséget, megsózzuk megborsozzuk és a tekercsek mellé tálaljuk. Sok sikert!:)