Omlós almás

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
1 csomag sütőpor

 

Ezt a 3 összetevőt 14 dkg cukorral 3 tojás sárgájával és 1 evőkanál tejföllel összegyúrjuk és kétfelé vesszük.A nagyobbik felét a tepsi aljára helyezzük,széleit ujjunkkal lenyomkodjuk.1 kg édes almát káposzta gyalun összevágunk,12 dkg porcukorral és fél vaníliás cukorral egyenletesen megszórjuk,ezután tehetünk rá 5 dkg mazsolát is.
A tészta félretett másik felét kinyújtjuk és a töltelékre helyezzük.Ritka fogú villával megszurkáljuk és tojással megkenjük.Szép aranysárgára sütjük.Kihülés után porcukorral megszórjuk,így még finomabb lesz.
Sok sikert!:)

 


Leave a Reply


+ 7 = nyolc

Itthun.hu Toplista Toplista