Narancsos mandulatorta
Hozzávalók:
22,5 dkg vaj 22,5 dkg darált mandula 22,5 dkg cukor (fele sima, fele barna) 4 tojás 5 dkg liszt 1 narancs leve és héja 1 tasak fahéj csipet só Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a darált mandulát, majd egyesével a tojásokat. Lassanként beleszitálom a lisztet. A masszához adom a narancs kifacsart levét és reszelt héját, és végül a csipet sót és fahéjat. Egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt 20 cm átmérőjű tortaformába öntöm a masszát és 180 fokon kb. 70percig sütöm. Az első tíz perc után alufóliával letakarom az egész formát! Sok sikert!:)