Narancsos mandulatorta

Hozzávalók:

22,5 dkg vaj
22,5 dkg darált mandula
22,5 dkg cukor (fele sima,  fele barna)
4 tojás
5 dkg liszt
1 narancs leve és héja
1 tasak fahéj
csipet só
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180  fokra. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a darált mandulát, majd egyesével a tojásokat. Lassanként beleszitálom a lisztet. A masszához adom a narancs kifacsart levét és reszelt héját, és végül a csipet sót és fahéjat. Egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt 20 cm átmérőjű tortaformába öntöm a masszát és 180 fokon kb. 70percig sütöm. Az első tíz perc után alufóliával letakarom az egész formát!
Sok sikert!:)

Leave a Reply


kettő + 1 =

Itthun.hu Toplista Toplista