Mézespuszi:)

Hozzávalók:
25 dkg méz
15 dkg cukor
egy kis zsír
4 ek. tejföl
1 egész tojás
 3 tojás sárgája
 60 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna
 egy kis fahéj 
 reszelt citromhéj
Máz:
3 tojás fehérje
20 dkg porcukor
Elkészítés:
 
A mézet megolvasztjuk, majd hozzákeverünk a cukrot, a kevés zsírt, a tejfölt, a tojást,  a 3 tojás sárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát,  a kevés fahéjat és  a reszelt citromhéjat. Jól összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük, másnap kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe téve forró sütőben kisütjük.
Máz: a tojás fehérjét felverjük habnak, és a porcukrot hozzákeverjük és gőz fölött főzzük, míg kemény nem lesz. A puszikat bekenjük a mázzal, ami másnapra megszárad. Fémdobozban tároljuk.
Sok sikert!:)

Leave a Reply


8 − négy =

Itthun.hu Toplista Toplista