Mazsolás puncspuding csokikrémmel rétegezve, kekszgolyóval

Hozzávalók:

8 dl tej
1 csomag puncs ízű pudingpor
8 dkg csokoládé
8 dkg cukor
4 evőkanál kekszpor
6 dkg mazsola
rumaroma
Elkészítés:
A csokoládét összetörve serpenyőbe tesszük. A forró tejből 1 dl-t a csokihoz öntünk, amíg sűrű csokimasszát kapunk. 7 dl tejbe beletesszük a mazsolát, cukrot, rumaromát. Felforraljuk és 1 dlben feloldjuk a pudingport. Ha felforrt 1 dl tejet félreteszünk a kekszgolyókhoz, a többit addig főzzük amíg lágyabb pudingot nem kapunk.
Kekszgolyó: 4 evőkanál kekszport elkeverünk 1 dl felforrt tejben, majd pihenni hagyjuk, később pedig összegyúrjuk. 4 kelyhet enyhén kivizezünk, majd belerétegezzük a pudingot és a csokikrémet. A tetejére a kekszgolyókat helyezzük. Sok sikert! :)

Leave a Reply


− kettő = 6

Itthun.hu Toplista Toplista