Lecsó
Hozzávalók:
2 kg lecsópaprika
1kg paradicsom
2-3 fej vöröshagyma
kevés étolaj
pirospaprika
só bors Elkészítés: A forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát.Lehúzzuk a tűzről és belerakunk egy kávéskanál édesnemespaprikát, és hozzáadjuk a kicsumázott és megmosott lecsópaprikát, ezután visszatesszük a tűzre. Kb. 5 perc elteltével hozzáadjuk a megmosott és összevágott paradicsomot is. Ezután jól összekeverjük, megsózzuk megborsozzuk és fedő nélkül főzzük. Amikor a paprika és a paradicsom már összeesett, kis lángon készre főzzük, úgy hogy fedőt tettünk a tetejére!Finomabb ha virslit vagy lecsókolbászt teszünk bele. Sok sikert!
2 kg lecsópaprika
1kg paradicsom
2-3 fej vöröshagyma
kevés étolaj
pirospaprika
só bors Elkészítés: A forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát.Lehúzzuk a tűzről és belerakunk egy kávéskanál édesnemespaprikát, és hozzáadjuk a kicsumázott és megmosott lecsópaprikát, ezután visszatesszük a tűzre. Kb. 5 perc elteltével hozzáadjuk a megmosott és összevágott paradicsomot is. Ezután jól összekeverjük, megsózzuk megborsozzuk és fedő nélkül főzzük. Amikor a paprika és a paradicsom már összeesett, kis lángon készre főzzük, úgy hogy fedőt tettünk a tetejére!Finomabb ha virslit vagy lecsókolbászt teszünk bele. Sok sikert!