Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojásfehérje
1/2 csomag sütőpor
15 dkg durvára vágott dió
1/2 üveg mogyorókrém
2 evőkanál liszt
2 evőkanál morzsa
6 evőkanál cukor
1 evőkanál étolaj
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin
2 dl tejszín
5 dl tej
6 db tojássárga
25 dkg cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd megsütjük, és a mogyorókrémet a meleg tészta diós tetejére kenjük. A krém: tejből, a tojássárgából, a vaníliás pudingporból, a cukorral és a liszttel krémet főzünk, és elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Lehűtjük közben a margarint két részre osztjuk, megolvasztjuk és belekeverjük a sima sárga és a csokis krémbe. A mogyorókrémmel megkent tésztára először a sárga krémet, majd a csokis krémet kenjük. Keményre felverjük a tejszínt és rátesszük a süti tetejére. Sok sikert!