Pulykasült
Hozzávalók:
egy 2 kg-os fiatal pulykaegy kis szalonna
35 dkg serésháló
20 dkg sonkaszalonna
1,5 dl olaj
2 ek. paradicsompüré
1 dl száraz fehérbor
2 alma
só Elkészítés: A pulykát felbontjuk, kibelezzük, kimossuk, majd a mellére spárgával kiklopfolt szalonnát tűzdelünk. A combra vékony szalonnacsíkokat teszünk, majd az egészet megsózzuk. A hasüregébe tesszük a két megszurkált almát, majd ráöntjük a forró olajat, és így megpirítjuk, majd 2 dl vizet adunk hozzá, és így megpároljuk, sütjük 2 órát. Közben saját zsírjával locsolgatjuk, majd zsírjából el veszünk, és így sütjük teljesen puhára. Eközben az elvett zsiradékhoz hozzákeverjük a paradicsompürét, a bort, 3 dl vizet, majd megsózzuk, és felforraljuk. Végül a mártást átszűrjük, majd kis csészékben tálaljuk a pulyka mellé. Sok sikert!:)