Pulykasült

Hozzávalók:

 egy 2 kg-os fiatal pulyka
 egy kis szalonna
 35 dkg serésháló
 20 dkg sonkaszalonna
 1,5 dl olaj
 2 ek. paradicsompüré
 1 dl száraz fehérbor
 2  alma
 só
Elkészítés:
A pulykát felbontjuk, kibelezzük, kimossuk, majd a mellére spárgával kiklopfolt szalonnát tűzdelünk. A combra vékony szalonnacsíkokat teszünk, majd az egészet megsózzuk. A hasüregébe tesszük a két megszurkált almát, majd ráöntjük a forró olajat, és így megpirítjuk, majd 2 dl vizet adunk hozzá, és így megpároljuk, sütjük 2 órát. Közben saját zsírjával locsolgatjuk, majd zsírjából el veszünk, és így sütjük teljesen puhára. Eközben az elvett zsiradékhoz hozzákeverjük a paradicsompürét, a bort, 3 dl vizet, majd megsózzuk, és felforraljuk. Végül a mártást átszűrjük, majd kis csészékben tálaljuk a pulyka mellé.
Sok sikert!:)

Leave a Reply


× 7 = tizrnnégy

Itthun.hu Toplista Toplista