Bejgli (diós, mákos)

Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 dkg margarin
 3 tojássárgája
 2 dkg élesztő
 1,5 dl tejföl
 2 dkg cukor
 kevés só
Diótöltelék:
 20 dkg dió
 20 dkg cukor
 1 csomag vaníliáscukor
 fél dl tej
 5 dkg mazsola
Máktöltelék:
 20 dkg mák
 20 dkg cukor
 fél citrom reszelt héja
 1,5 dl víz
 5 dkg mazsola

 Elkészítés:

A lisztet a margarinnal  elmorzsoljuk,  majd beletesszük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. A tésztát elkészítjük a sütést megelőző napon. És hűtőszekrényben tároljuk. Elkészítjük a tölteléket. Mák-, és diótölteléknél azonos módon a megadott folyadék mennyiséggel a cukrot felforraljuk, beleadjuk az ízesítőket, majd a mákot és a diót. Összekeverjük, és azonnal levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk,  gyúrótáblán 5 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Belekenjük a mák-, illetve diótölteléket, rászórjuk az előzőleg jól megmosott mazsolát és feltekerjük. A tekercsek tetejét megkenjük felvert tojással, majd félretesszük. Kicsi állás után, felvert tojásfehérjével kenjük át, majd hideg helyen állni hagyjuk. Mikor a fehérje is teljesen megszáradt, villával megszurkáljuk és középmeleg sütőben kb. 40 percig sütjük.
Sok sikert!:)

2 Responses to “Bejgli (diós, mákos)”


Leave a Reply


− hét = 1

Itthun.hu Toplista Toplista