Joghurtos erdeigyümölcs-torta

Hozzávalók:

friss és/vagy mirelit gyümölcsök ( eper, málna, szeder, cseresznye, meggy stb. ízlés szerint)
1 liter natúr joghurt
2 dl tejszín
8 ek. cukor
5 ek. zselatin
2 ek. áfonyalekvár
1 piskótalap 2-3 tojásból
1 tasak gyümölcskocsonya
Elkészítés:
Ha készen vettük a piskótalapot belehelyezzük egy kör alakú, csatos tortaformába ( ha a piskótát házilag készítjük, akkor egy kör alakú, csatos tortaformában süssük), majd kevés lekvárral vékonyan megkenjük, rárakjuk a gyümölcsöket és a gyümölcskocsonyát. Ezt követően hűtőben dermesztjük. A joghurtot elkeverjük a zselatinnal és a cukorral. Állandó keverés mellett felfőzzük, de nem forraljuk. A tűzről levéve óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt. Megvárjuk amíg kihűl, és a gyülölcskocsonyára öntjük. Díszítésként tejszínhabot és csokoládét is tehetünk a tetejére. Néhány órán át hűtőben dermesztjük. Sok sikert! :)

Leave a Reply


7 × = hatvan három

Itthun.hu Toplista Toplista