Görög saláta

Hozzávalók:
1 fej saláta
3 retek
1 fej lilahagyma
1 kígyóuborka
2 paradicsom
8  kimagvazott olívabogyó
15 dkg fetasajt
2 evőkanál olívaolaj
egy kis petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom 

fehérbors
Elkészítés:
A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, megszárítjuk, és kis darabokra tépjük és belerakjuk egy tálba. Az uborkát és a retket karikákra vágjuk vagy felkockázzuk. A megtisztított hagymát felszeleteljük. A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a retekkel, a paradicsommal, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve a salátára tesszük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a fetasajtot kicsi kockákra vágjuk, és a salátára tesszük. Az olajat  a fokhagymával, az oregánóval és a bazsalikommal összekeverjük, pici sóval és borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük.

 Sok sikert!:)

Leave a Reply


5 × hét =

Itthun.hu Toplista Toplista