Gombaleves

 
Hozzávalók:
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
20 dkg gomba
őrölt feketebors
2 dl tejföl
1 ek liszt
3 ek étolaj
1 mokkáskanál édesnemes fűszerpaprika
1 db  vöröshagyma
Galuska:
csipet só
4-5 ek liszt
1 tojás
 
Elkészítés:
Megtisztított zöldségeket felaprítjuk tetszés szerint, megpároljuk az olajon, beletesszük a gombát és a lereszelt vöröshagymát, pár percig együtt pároljuk, lehúzzuk a tűzről és a pirospaprikát is belekeverjük.
Vízzel felengedjük, a fűszerekkel ízesítjük és puhára főzzük, beleszaggatjuk a galuskát, közben a tejfölt a lisztel elkeverjük és behabarjuk a levest. Ezután még egyszer felforraljuk, így fogyasztható! Sok sikert! :)

Leave a Reply


nyolc − 4 =

Itthun.hu Toplista Toplista