Fonott kalács

Hozzávalók ( két kalácshoz):

1/2 pohár olaj
2 pohár meleg víz
2 dkg élesztő
2 kk só
7 pohár liszt (2,5 dl/pohár)
1/2 pohár cukor
3 db tojás
1 tojássárga a kenéshez
egy kevés mák a tetejére
 
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat elkeverjük az elmorzsolt élesztővel, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alaposan megdagasztjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk 40 percen át. Két részre osztjuk a tésztát, ezután részenként még hatra. Hosszú hurkákat sodrunk belőlük, majd hatot-hatot összefonunk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben még fél órán át kelesztjük, aztán 180 fokon fél óra alatt megsütjük. 5 perccel azelőtt, hogy készre sült, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk mákkal és visszatesszük a sütőbe. Sok sikert! :)  

Leave a Reply


egy × 4 =

Itthun.hu Toplista Toplista