Fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
6-8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
só
3 evőkanál olaj
őrölt fehér bors
fél liter húsleveslé (húsleveskockából is)
2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A fokhagymát összezúzzuk és felforrósítjuk az olajat, majd belerakjuk a fokhagymát, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Rátesszük a lisztet, és amikor rózsaszínere pirult, ráöntjük a levest. Ízesítjük sóval, borssal, és felforraljuk. Ezután beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel krémesítjük. Hogy még finomabb legyen frissen aprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával szórjuk meg a tetejét.
Tálaláshoz pirítóst, fokhagymás kenyérfalatkákat vagy pirított zsemlekockákat adunk hozzá. Sok sikert!
Tálaláshoz pirítóst, fokhagymás kenyérfalatkákat vagy pirított zsemlekockákat adunk hozzá. Sok sikert!