Fasírt
Hozzávalók:
Fél kg darált sertés hús
só
bors
pirospaprika
fokhagyma
zsemlemorzsa
2 db zsemle
2 tojás
olajElkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat,és a tejbe áztatott,majd kinyomkodott zsemléket.Ízlés szerint fűszerezzük sóval,borssal,zúzott fokhagymával,pirospaprikával,majd jól összegyúrjuk.Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle,majd meghempergetjük zsemlemorzsában.Ezután olajban pirosra sütjük,majd papírtörlőre vagy szalvétára téve lecsepegtetjük a felesleges olajat. Körete lehet petrezselymes burgonya, burgonyapüré, rizs. Sok sikert!
A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat,és a tejbe áztatott,majd kinyomkodott zsemléket.Ízlés szerint fűszerezzük sóval,borssal,zúzott fokhagymával,pirospaprikával,majd jól összegyúrjuk.Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle,majd meghempergetjük zsemlemorzsában.Ezután olajban pirosra sütjük,majd papírtörlőre vagy szalvétára téve lecsepegtetjük a felesleges olajat. Körete lehet petrezselymes burgonya, burgonyapüré, rizs. Sok sikert!