Epres Créme Brulée

Hozzávalók ( 6 adaghoz):

5 dl tejszín
6 dkg cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje vagy 1 mokkáskanál vaníliaesszencia
6 tojássárgája
15 dkg eper
( a tetejére eper és kristálycukor)
Elkészítés:
Megmossuk az epret, vékony cikkekre vágjuk és 6 tűzálló kis tortaforma aljára tesszük.  A tejszínt a vaníliával lábasba töltjük, majd kis lángon melegíteni kezdjük. Közben a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként a forró tejszínbe öntjük, miközben folyamatosan keverjük. A masszát az eperrel megrakott formákba öntjük. A formákat egy félig vízzel töltött tepsibe állítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb.45 percig sütjük. A formákban hagyjuk kihűlni, majd lefóliázzuk és hűtőszekrényben lehűtjük. A tetejére epret és cukrot szórunk, majd egy karamellizáló pisztollyal addig melegítjük, amíg a cukor kissé megbarnul és egy vékony karamellréteg képződik a tetején. Ha nincs ilyen pisztolyunk, készíthetjük úgy is, hogy grillezős mikrohullámú sütőben 2-3 perc alatt rápirítjuk a cukrot!
Sok sikert! :)

Leave a Reply


+ kettő = 3

Itthun.hu Toplista Toplista