Csirkés saláta
Hozzávalók: ( 4 adaghoz)
20 dkg majonéz 1 dl tejföl 2 ek almalé só őrölt bors reszelt szerecsendió 30 dkg főtt csirkehús 3 szál szárzeller 1 piros alma 2 szál újhagyma 1 kis fej piros fejes saláta 8 dkg aprított, pörkölt dióbél 4 retek Elkészítés: A mártáshoz a majonézt, a tejfölt, az almalevet, egy kevés sót, az őrölt borsot és a szerecsendiót összekeverjük. A csirkehúst lebőrözzük, kicsontozzuk és csíkokra vágjuk. A zellerszárakat megmossuk, megtisztítjuk és kis darabokra szeljük. Az almát forró vízzel lemossuk, negyedeljük, kicsumázzuk, és héjastól cikkekre vágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és karikákra szeljük. Az összes hozzávalót egy nagy tálba öntjük. A mártást ráöntjük és az egészet jól összekeverjük. A salátaleveleket megmossuk, leitatjuk és 4 tányérra terítjük. A retket megmossuk, késsel hosszában bevagdossuk, majd felszeleteljük. A csirkesalátát a salátalevelekre szedjük és pörkölt dióval megszórjuk. A retekszeleteket mellérakjuk és azonnal tálaljuk. Sok sikert!:)