Bevert tojás hollandi módra

Hozzávalók: 4 főre

8 tojás
só, ecet
8 zsemle
4 tojássárgája
4 evőkanál víz, só
20 dkg vaj
citromlé
0,5 dl tejszín
Elkészítés:
Lábasban enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Kis lángra állítjuk és a tojásokat egyesével beleütjük. Evőkanállal a fehérhét a sárgája köré hajtjuk, hogy formás legyen, 3-4 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük.
A zsemleszeleteket megpirítjuk. A mártás: a tojások sárgáját és a vizet kis lábosba töltjük, kissé megsózzuk, vízgőzre állítva kis lángon, habverővel krémesre felverjük. A vajat meglangyosítjuk, majd kanalanként a tojásos masszához keverjük. Egy kevés citromlével ízesítjük és belekeverjük a tejszínt is.
Tálaláskor a piírtott zsemleszeletekre egy-egy bevert tojást rakunk, hollandi mártással körülöntjük. Sok sikert! :)

Leave a Reply


kettő + 4 =

Itthun.hu Toplista Toplista