Bevert tojás hollandi módra
Hozzávalók: 4 főre
8 tojás só, ecet 8 zsemle 4 tojássárgája 4 evőkanál víz, só 20 dkg vaj citromlé 0,5 dl tejszín Elkészítés: Lábasban enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Kis lángra állítjuk és a tojásokat egyesével beleütjük. Evőkanállal a fehérhét a sárgája köré hajtjuk, hogy formás legyen, 3-4 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük. A zsemleszeleteket megpirítjuk. A mártás: a tojások sárgáját és a vizet kis lábosba töltjük, kissé megsózzuk, vízgőzre állítva kis lángon, habverővel krémesre felverjük. A vajat meglangyosítjuk, majd kanalanként a tojásos masszához keverjük. Egy kevés citromlével ízesítjük és belekeverjük a tejszínt is. Tálaláskor a piírtott zsemleszeletekre egy-egy bevert tojást rakunk, hollandi mártással körülöntjük. Sok sikert!